dinsdag 20 maart 2012

Lente?

Boer Geurt bij zijn molen


Na een winterstop hadden HK en ik afgesproken bij het terras aan de molen. De zon scheen zodat iedereen een optimistisch lentegevoel kreeg en te luchtig was gekleed, maar er stond een gemene, ijskoude wind. Het terras was veranderd in een loungeplek met banken, kussens en zitzakken.

HK, die onlangs 68 jaar is geworden, kwam aanstrompelen. Als je 15 jaar bent of zelfs 35 jaar, lijkt iedereen boven de 60 stokoud. Als je echter zelf die leeftijd bereikt, voel je je over het algemeen nog jong en denk je, weet je wat oud is, 102 jaar. En als we dr. Oz mogen geloven, zal iemand van 130 jaar pas echt oud zijn. Tijd blijft een wonderlijk verschijnsel. Maar goed, ik zag HK en dacht: 'Wat loopt hij moeilijk, hij lijkt wel bejaard.'
Nadat HK had plaats genomen op de comfortabele zitbank legde hij uit wat er gebeurd was. Hij heeft een Turkse vriend die zo'n 150 kilo weegt. De man kan wel fietsen maar heeft nog niet geleerd om fatsoenlijk af te stappen. HK zag hem vallen, probeerde de man op te vangen en kreeg het hele gewicht op zijn voet. 'Dat is nu 4 weken geleden', vertelde HK, 'maar wandelen is nog steeds te pijnlijk.'  De Turkse toneelschrijver was zo ongelukkig terecht gekomen dat hij naar de Eerste Hulp gebracht moest worden. 'Daar werd hij verbonden en kreeg hij een lading morfine mee naar huis', volgens HK. 'Ik noem mezelf tegenwoordig een dikke, oude man', voegde hij er nog aan toe. HK en overgewicht, dat gaat helemaal niet samen.

Het was eigenlijk nog te fris om buiten te zitten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten