vrijdag 11 september 2015

Mazzel

De bureaustoel en de lamp kostten 5 euro. De rest heb ik cadeau gekregen!

 
Een mens heeft mazzel nodig in zijn leven. De aanschaf van Blanche heeft alleen maar geluk gebracht. Het eerste jaar was zwaar, eerlijk is eerlijk, maar dankzij Blanche ontmoette ik de buurvrouw. Zonder de chihuahua's waren we langs elkaar heen gelopen en hadden beleefd gegroet. Toen werd de woning in mijn schoot geworpen. Na talloze gehorige krotten bekeken te hebben, huur ik nu een lichte, ruime woning, 5 minuten hier vandaan. De buurt is heel rustig, nauwelijks verkeer en er mag niet harder gereden worden dan 15 kilometer in verband met de school om de hoek. De buren die ik tot nu toe ontmoet heb, heetten me hartelijk welkom. De nieuwe buurvrouw heeft een klein hondje, een kruising tussen een chihuahua en vlinderhondje. 'Duz ded dug bite', zei ze met de stem van Peter Sellers als inspector Clouseau. Dat zit wel snor.


De budgetvloerbedekking is erg besmettelijk. Dus heb ik voor de gasten schoenhoezen beschikbaar.


Ik ontdekte een 2e-handswinkeltje, precies tussen de oude woning en de nieuwe. Vandaag kocht ik er een spiksplinternieuwe keukenmachine, glazen, schoteltjes en twee meesterwerken voor 17 euro.
Alles wat in het huis staat heb ik gratis voor niets gekregen. De neef van de buurvrouw heeft me geholpen met verhuizen, een kast in elkaar gezet, een lamp opgehangen, 4 meter hoog. Zonder te vloeken. Nu alleen de gordijnen nog.

De oogst van vandaag


Hans begint wennen aan de situatie, ik zorg voor hem zolang dat geen mantelzorgboete oplevert.

Ondertussen op Steigereiland. Bob en zijn schoonheidspecialiste
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten