zaterdag 16 april 2016

Erdogan, molenaar


Het is onze plicht tirannen te bespotten

Ik voel me zo opgefokt. Niet alleen door mijn persoonlijke situatie maar vooral de toestand in de wereld baart me grote zorgen.

Het begon eigenlijk op 9/11. Dat was heel erg maar nog het ergste voor de moslims, zij zijn de grootste slachtoffers. Niet de mensen die van de 27ste verdieping sprongen.

Mijn vader waarschuwde eind jaren 70 al voor Khomeini. Die werd na jarenlange ballingschap in Parijs (bedankt voor de gastvrijheid) als een halfgod binnengehaald door de Iraanse bevolking en begon de islamitische revolutie. Lees de boeken van Betsy Udink en je leert dat de islam een soort olievlek is die zich in het Midden-Oosten heeft verspreid en nu doorsijpelt naar Europa. Met onverdraagzaamheid en de aanbidding van de dood als hoofdthema's. En expansie, uiteraard.

Dat moslimjongeren in Nederland de juf op school de Hitlergroet brengen en beweren dat de aanslagen in Brussel verzonnen zijn. Dat de evolutie-theorie geweerd wordt, dat mannen vrouwen geen hand willen geven om te voorkomen dat ze sexueel opgewonden raken. Dat moslimjongeren geen sexuele voorlichting krijgen, want dat is schande voor hun moeder. Dat een groot deel van de Nederlandse moslimgemeenschap hier vindt dat homosexualiteit verboden moet worden. Dat president Erdogan razend is omdat iemand een lullig liedje over hem zingt en hij vervolging eist. Het zal me allemaal worst wezen. De softe reactie van westerse leiders en landgenoten, die is pas angstaanjagend. Wij, 'witte' Nederlanders zijn sowieso allemaal racisten. Sinterklaas is niet een vrolijk feest met surprises en gedichten. Welnee, De Klu Klux Klan zit erachter.
Wij zouden meer respect moeten hebben voor de overgevoelige medemens. Het is de schuld van het westen, van de maatschappij. Waarom denk je dat die jongens zichzelf opbliezen in Brussel? Armoede en uitsluiting. Ja hoor, we zijn weer thuis, Daar hebben we het slachtofferschap weer. En hoe zit het dan met al die Congolezen in Brussel? Waarom blazen die zichzelf niet op?


Het is werkelijk de omgekeerde wereld. Erdogan, dictator, tiran, schender van mensenrechten krijgt Angela Merkel op haar knieƫn. Dat geloof je toch niet? Een normale reactie op al die onzin en idioterie zou moeten zijn: 'Wij leven in een vrij land waar satire een onderdeel van onze rechten is. Misschien wel een plicht. Bovendien hebben wij het recht onze feesten te vieren zoals wij dat willen. Als dat je kwetst woon je in de verkeerde samenleving.'


In plaats daarvan moet er weer een cabaretier onderduiken. Elke dag wordt er een stukje van onze vanzelfsprekende, open maatschappij afgeknabbeld. Ik vind meestal vergelijkingen met WOII nogal gemakzuchtig. Maar deze tijd doet me erg denken aan de jaren 30 van de vorige eeuw. Voortdurend toegeven aan de wensen van leiders, die simpelweg ordinaire criminelen zijn. 'Ach', hoor je om je heen, 'het zal zo'n vaart niet lopen.' Famous last words.




En dan die reacties op Facebook. Alle Turken zijn laaiend want hun president is beledigd. Dat zijn dus Turkse Nederlanders die hier geboren zijn. Nooit solidair met het land waar ze wonen, wel altijd met geloofsgenoten over de hele wereld.  En dan autochtone Nederlanders die aan het Stockholmsyndroom lijden en helemaal meegaan in de gekwetstheid van de zielige, nieuwe Nederlander. Sommigen bekeren zich en gaan hoofddoekjes dragen. Ik vrees serieus voor de toekomst van Europa, ik zie niemand met gezag en visie die met de vuist op tafel slaat en zegt: 'Iedereen is hier welkom, maar als je je hier zo verschrikkelijk gediscrimineerd voelt, dan sodemieter je op. We zijn godverdomme geen deurmat.' Aboutaleb zei iets dergelijks, in een interview maakte hij wel duidelijk dat zijn dochters het niet moesten proberen met een niet-moslim thuis te komen. Verdraagzaam maar er zijn grenzen. Daar heb je dus ook niets aan.

Nieuwe plantjes

Ik heb mezelf opdracht gegeven alleen nog positieve dingen te doen. In mijn tuintje werken, alle films van Mel Brooks bekijken en heel hard meezingen met Marvin Gaye. Geen krant, geen sociale media. Dat mag niet van de dokter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten