donderdag 21 april 2016

Vredeling

Vredeling, minister van Defensie haatte uniformen


Er stond een artikel over Anton Mussert, leider van de NSB, in de krant. Wij gebruiken de term 'fout' voor alles wat fascistisch is. Fout na de oorlog, bijvoorbeeld. Maar het woord 'fout' werd geintroduceerd door de NSB. Men duidde er alles aan dat niet-arisch was. Kunst en Joden.
Uit oude, historische documenten is gebleken dat Mussert niet zomaar heulde met de vijand maar ook, en dat werd voorheen ontkend, fanatiek anti-semiet was. Een onaangenaam heerschap. In een poging Wilders te duiden, worden in het artikel de overeenkomsten tussen hem en Mussert genoemd. Bijvoorbeeld op populistische wijze een groep de zondebok maken.
Nu vind ik Geert Wilders ook geen prettige man. Het simplificeren van problemen levert nog geen oplossingen op. Stemmen op de PVV lijkt me volkomen nutteloos. Behalve dan om je ongenoegen te laten blijken over de rest van het slappe politieke zootje. Een signaal.(Leefde Vredeling nog maar, zo'n politicus missen wij node. Oud-verzetsstrijder, haatte uniforms en was niet bang om op lange tenen te trappen)


https://nl.wikipedia.org/wiki/Henk_Vredeling



Je kunt natuurlijk ook de verschillen zoeken tussen W. en M. Wilders is absoluut tegen geweld, voor homo- en vrouwenemancipatie. En zijn ongenoegen over onze islamitische medemens komt ook niet uit de lucht vallen. Als wij rekening zouden houden met de wensen van veel Nederlandse moslims, beperkt dat een groot deel van onze vrijheid. Geef toe aan hun ongenoegen over bepaalde aspecten van de Nederlandse samenleving, dan zullen we pas echt in een fascistische staat leven. Het is al erg genoeg dat de tengels van Erdogan ons proberen bij de nek te grijpen, maar het moet niet gekker worden. Ik ben overigens opvallend vaak uitgescholden, aangevallen of in mijn rechtmatige vrijheid beperkt door moslims. Een moslima vertelde me dat de koran doordrenkt is van het anti-semitisme. Met de paplepel ingegoten. Ongelovig is voor hen een niet te bevatten concept.

Ik begrijp de behoefte om Wilders in een hokje te stoppen. De vergelijking met Mussert gaat echter ook mank wat betreft Joden en moslims. Terreurdaden over de hele wereld, zelfmoordaanslagen door joden in de jaren 30 van de vorige eeuw zijn mij niet bekend.
Wie is er fout na de oorlog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten