zondag 29 mei 2016

Klaprozen en De Tijd Goochelaar

Met kerstmis zingen ze altijd: The most wonderful time of the year.' Op IJburg is de mooiste tijd nu. Klaprozentijd. Fascinerende bloemen, zoals ze uit de knop komen en dan uitbundig het landschap of de berm opvrolijken.






Henk had afgelopen zaterdag een boekpresentatie in café Eijlders. Zijn roman De Tijd Goochelaar is uitgegeven. Het gaat over allerlei sektarische clubjes waarmee de hoofdpersoon in aanraking komt. Geïnspireerd door het dubieuze geloof van zijn vader: De Apostolische Kerk. Een goudmijn voor een schrijver. Henk's moeder wilde er niets mee te maken hebben. De leden van de kerk noemden elkaar Broeder en Zuster. Henk woonde weleens zo'n dienst bij. De gelovigen kregen soms visioenen die ze voor de gemeenschap mochten vertellen. Vaak werden ze bezocht door een slang. Tijdens zo'n verhaal werden sommige leden niet goed. Volgens Henk werden vrouwen dan afgevoerd en werd hun bh losgemaakt. Zodat ze weer op adem konden komen.
Kortom, zoals bij al die geloofjes ging het om onderdrukte sexuele gevoelens. En hoe meer je die onderdrukt, hoe verknipter ze tevoorschijn komen. Om alle verleidingen uit te bannen  kun je je vrouw in een boerka hijsen. Maar daar schijnen sommige types ook op te geilen.

Ik was dus onderweg naar cafe Eijlders, waar vroeger kunstzinnig Amsterdam en de provo's uithingen. Viel de stroom van de tram uit. Er werden bussen ingeschakeld. Na een uur wachten stopte er een. Afgeladen. Van de 50 man bij de bushalte kon er geen een meer bij. Dat is het nadeel van op een eiland wonen. Met een auto het centrum van Amsterdam betreden is gekkenwerk. Dus heb ik de bijeenkomst gemist. En ik had er zo graag een verslag over willen schrijven, want je maakt de gekste dingen mee als Henk in de buurt is.

Henk leest voor
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten