maandag 19 juni 2017

Al. Al Franken

Links: Al Franken


Amerikaans senator Al Franken was vroeger schrijver en comedian bij Saturday Night Live. Toen was SNL op zijn best, vind ik, met talenten als Dan Acroyd, John Belushi, Bill Murray, Gilda Radner, Steve Martin enzovoorts. Al had toen, wat ze noemen, een jewish fro. Zo'n enorme bos krullen.


Hij is in 2008 de politiek in gegaan. Met voorkeurstemmen gewonnen. Al heeft veel profijt van zijn komische verleden. Hij spreekt gemakkelijk voor publiek en weet zijn boodschap te brengen. Bovendien is hij nog steeds zo grappig dat hij de conservatieve republikeinen (da's dubbelop) op een hele elegante manier voor schut zet.
Hij is ondertussen grootvader. Ik vind het heerlijk om naar hem te kijken en te luisteren. Zijn lach, de kuiltjes in zijn wangen.





 Hij vertelde dat Trump 850 miljoen bezuinigd op betaalbare gezondheidszorg zodat de rijken minder belasting hoeven te betalen. Het presidenstschap van Amerika is enorm gedevalueerd, het is een lachertje. Democraten smeken Al zich kandidaat te stellen voor het presidentsschap. Want als Donald het lukt moet het een peuleschilletje zijn voor Al Franken. Maar die ambitie heeft hij helemaal niet. Hij houdt van de locale politiek en het directe contact met de burgers. Zijn humor is nog even scherp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten