zondag 14 juni 2015

Derek


Derek mag graag een collega in een houdgreep nemen

Dankzij Netflix kon ik eindelijk de nieuwe sitcom van Ricky Gervais bekijken. Derek.
180 graden verschil met The Office. Derek, gespeeld door Gervais, is een simpele ziel met een hart van goud. Hij werkt in een verzorgingshuis waar de sympathieke Hannah de leiding heeft. Hannah heeft haar school niet afgemaakt en is via via terecht gekomen bij de oudjes. Ze werkt er praktisch 24 per dag en zorgt ervoor dat de bewoners een prettige eindfase hebben.

Derek houdt van oude mensen, van hun verhalen. Regelmatig sterft een bewoner en dan is hij heel verdrietig. Een keer per week komen er honden langs van de opvang om geaaid te worden. Als Derek's favorietste hondje doodgaat is hij ontroostbaar. Maar als de club naar de dierentuin gaat en hij de pinguïns mag voeren is dat weer de bestste dag van zijn leven.
De serie is een ode aan de bewoners die eens jong en vol verwachting in het leven stonden en nu praktisch onzichtbaar zijn geworden in de maatschappij. En aan de verzorgers die deze mensen (jij en ik tenslotte) vol liefde en respect begeleiden naar het einde. Ontroerend en grappig.

Goed gedaan, Ricky Gervais


Geen opmerkingen:

Een reactie posten