donderdag 7 juli 2016

Ik word biograaf

Wanneer komt Hettie nou?

Ik heb gesolliciteerd bij stichting AAP als redacteur voor hun blog en krantje. De vacature stond op hun Facebookpagina. Uiteraard zullen ze voor een jonger persoon kiezen. Ik stond echter ook op hun lijst van potentiële vrijwilligers. Vandaag kreeg ik een mailtje of ik langs wilde komen voor een gesprek. Ik heb altijd al een biografie willen schrijven. Hopelijk worden het biografieën van primaten. Ik heb mezelf per mail opgehemeld en gezegd dat ik geknipt ben voor deze baan. Hoe dan ook, werken bij stichting AAP zal ongetwijfeld amusante verhalen opleveren.
Spannond.

Dit is niet de buurjongen maar een illustratie

Gisteravond stond er een groep mannen vlak voor mijn slaapkamerraam te dollen. Om 1 uur 's nachts.
Heel irritant als je wilt slapen en geen idee hebt hoelang ze er zullen blijven. Blanche begon natuurlijk hysterisch te blaffen. Niet van plan op te houden tot de hooligans verdwenen waren. Ik tuurde naar buiten en zag 5 enorme grote zwarte mannen met lang haar in vlechten. Niet alleen lang maar ook breed. Hoe pak ik dit aan? Niet geïrriteerd vragen: 'Zeg, kunnen jullie niet ergens anders gaan klieren. Er proberen hier mensen te slapen, ja.' Voor je het weet ben je die gestoorde buurvrouw met dat kuthondje.
Ik deed het gordijn open. Dat trok hun aandacht. Ze zwaaiden en maakten een gebaar van 'Sorry' . Ik glimlachte: 'Geeft niets, jongens.' Daarna verdwenen ze.
Vanochtend zag ik ze weer. Het was, geloof ik, de buurjongen met vrienden die met een auto bezig waren. Vriendelijke reuzen. Die gewoon nog bij hun moeder wonen. En zich dood schrikken als Blanche naar ze uitvalt.

Ik wil niemand voor het hoofd stoten. Het woord 'neger' wordt door zwarte mensen als een belediging ervaren. Als je 'grote neger' googelt, kom je tegenwoordig uitsluitend op hard-core porno sites. Dus typte ik 'African-American men' in en kreeg van de zoekmachine plaatjes van aantrekkelijke mannen. Met hun kleren aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten