zaterdag 5 juli 2014

Controle

De Mexicaanse hondjes zijn uitgerust met een zogenaamde waaierstaart. Waarmee ze zichzelf koelte kunnen toewuiven.
Blanche in actie. Ze gaat op mijn toetsenbord staan en drukt een bepaalde combinatie in waardoor het beeld dwars gaat liggen. Hoe krijg ik dat weer recht? Ik heb het opgezocht: Ctr+alt+ pijltjestoets.

De opvoeding van Blanche verloopt met horten en stoten. Ik heb haar in ieder geval Geduld bijgebracht. Zitten, wachten en pas eten als ik Ja zeg. Ik ben altijd zo blij als het werkt. Alleen buiten wil ze nog weleens aan mijn controle ontsnappen als ze een andere hond ziet. Mevrouw stormt op de grootst honden af en gedraagt zich dan als schoonheidsspecialiste. Zal ik even uw gezicht doen met mijn tong. Niet ongevaarlijk want sommigen zijn daar niet van gediend. Even grommen en Blanche ligt op haar rug, pootjes omhoog.

Ik was bij mijn schoonzus op bezoek in Nieuw-Sloten. 'Mag ik met Blanche wandelen?', vroeg ze. Natuurlijk. Achter haar huis is een groot natuurgebied met een wandelpad. Na een half uur lopen had het kleine hondje nog geen plasje gedaan. Op de terugweg liepen we de straat weer in. Blanche ziet een man voor zijn voordeur staan, ze trekt R. mee aan de lijn. Springt enthousiast op tegen die kerel die zegt: 'Ik ben het gewend, honden, katten, eekhoorns, alles is gek op me.' Zijn vrouw verschijnt in de deuropening en kijkt vertederd. Blanche gaat zitten en doet haar grootste plas ooit, praktisch op de deurmat van die mensen. 'Dat doet-ie anders nooit', riep iedereen. Met de staart tussen de benen wandelden we naar huis. Daar moeten we dus nog aan werken. 'Je schijnt met leverworst veel voor elkaar te krijgen', zei ik tegen R. 'Ja', zei R, 'daar doe ik ook alles voor.'

Een spin is ongelooflijk fascinerend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten