zaterdag 12 juli 2014

Steigereiland II



Aan de overkant van Steigereiland was Steigereiland II gepland. Dankzij de economische crisis is daar voorlopig geen geld voor en ligt het landje aan het water braak. Zoals je in de jaren 50 nog zag, landjes waar kinderen hun gang kunnen gaan, ravotten in de modder en fikkies stoken. Het is ook een goede plek om Blanche los te laten. Ze kan er rennen en in het water spartelen. Gevaarlijke honden zie ik al van verre aankomen dus heb ik tijd om haar aan te lijnen.

Vandaag zwommen er vier kinderen van een jaar of 10 in de plas. Hun spulletjes lagen op het 'strandje'. Blanche stormde uiteraard enthousiast op het groepje af, drie meisjes en een jongen, dat verrukt naar haar toe waadde. Blanche waagde zich tot haar enkels in het water, liet zich aaien, begon toen hard rondjes te rennen, kuilen te graven in de modder. Ze klom op een heuveltje, sprong er weer vanaf en likte de tenen van de kinderen. Die rolden om van het lachen. Hun geschater echode over de plas.

Vóór de behandeling

Thuis heeft ze moeder geholpen met het schoonmaken van het terras. Door telkens de stoffer met modder uit mijn handen te rukken en die de woonkamer in te dragen.

Na de behandeling

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten