zaterdag 8 oktober 2016

Weekoverzicht

Ik moest zo lachen om Robert de Niro die over Trump zei: 'He's so blatantly stupid. He's a punk, a dog, he's a pig. I'd like to punch him in his face.'

Ik zie het voor me: Robert (Bob voor intimi), Harvey Keitel en Joe Pesci die Trump aftuigen tot hij met zijn staart tussen zijn benen afdruipt. Zo pakken wij, Italiaanse Amerikanen, dat aan.



Ik zag De Niro ook nog langs komen in de film American Hustle. Nieuw op Netflix. Ik dacht altijd dat die over de porno-industrie in de jaren 70 ging.  Het gaat over oplichters, die gebruikt worden door de politie en uiteindelijk op verrassende wijze revanche nemen. Christian Bale, altijd goed, had 20 kilo vet gegeten om het bijpassende vadsige lichaam te krijgen. Ik moet er niet aan denken, zo deprimerend. Voor zijn volgende rol viel hij weer 40 kilo af. Dat moet toch iets doen met je geest. Misschien is hij daarom zo opvliegend. Het was een genot om hem te zien acteren. Behoorlijk ingehouden. Jennifer Lawrence, die zijn vrouw speelde, is een goed actrice. Ik kan alleen niet tegen dat poppenkoppie.

Ik kwam gisteren de buurman tegen met zijn oude hondje. Ze schuifelden heel langzaam over straat. ' Weet u dat uw kat mijn hond aanvalt', zei hij. Wat! De buurman liep te wandelen en Bob kwam hem achterna en vloog het oude beestje aan. Jeetje, dat komt door die schildklier afwijking. Dat maakt Bob agressief. Ik laat hem nu alleen nog naar buiten als het donker is en de honden slapen. De buurman vertelde dat het slecht met hem gaat. Zijn nieren werken niet meer goed en hij heeft eigenlijk een niertransplantatie nodig. Eerst gaat hij aan de dialyse. 'Vandaag heb ik een hele slechte dag', zei hij. Het is een hele aardige man die ik wel beter zou willen leren kennen. Interessante kop. Ik zei alleen maar:' Veel sterkte.' Misschien had ik mijn nier moeten aanbieden. Dat heeft de directeur van het AMC ook gedaan. Om het goede voorbeeld te geven.

Ik schrijf dit alles op een minitabletje. Ik ben bang dat mijn laptop zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten